OO - Nieuws

Binnenkort:

 

Wat is nieuw:

24-10-2006

Wereldkampioen tijdrijden onder de 23 jaar, Dominique Cornu uit België, droomde ervan nog eens op deze website tussen de andere grote jongens te staan zoals zijn leeftijdsgenoten Theo Bos en Thomas Dekker.

Met genoegen reed ik naar België om dit waar te maken, want een wereldkampioen met zo'n instelling mag hier niet ontbreken.

Dominique is 1.96 m lang en net 21 jaar geworden.

Wat mij opvile aan zijn lichaam was dat hij twee mooie rechte lijnen over zijn rug heeft lopen en van knie naar dij een diepe spierlijn.

Wie de prestaties van deze toekomstige Davitamon-Lotto rijder wil volgen kijkt het beste op zijn website; www.dominiquecornu.be.

26-09-2006

Meer atleten.

Glody Dube, 27 op de foto's, is de beste op de 800m in Botswana en probeert met behulp van Global Sports Communication in Nijmegen, (opgezet door oud-topatleet Jos Hermens) in Europa wat te presteren en te verdienen toen ik hem in 2005 fotografeerde. Prima bedrijf dit GSC, en is echt aan te raden voor wie wat wil met atletiek.

Daniël Ward 21 en zijn broer Alex, 19, uit Zeeland, kwam ik ook op die manier tegen. Daniël verblijft veel in El Paso (Texas) voor zijn studie en is een topper op de sprintafstanden en doet o.a. mee in het nationale estafetteteam.

Zie ook atletiek pg 3.

19-09-2006

Daniël de Wild is een echte Rotterdammer, en laat me graag zijn stad zien.

Tegen de achtergrond van de skyline ontstond zo een mooie reportage van deze 22-jarige gespierde sprinter.

Zie atletiek-pg3.

11-09-2006

Maarten Kemperman en Bram Rood, beiden 21, rijden voor hetzelfde team toen ze hier in Madrid meededen met een Worldcupwedstrijd.

Zie wielrennen pg 3.

Ron en Ben Klemann zijn broers en handballers op hoog niveau in de Nederlandse competite.

De fotosessie vond plaats in een galerie in Weert, Limburg, in 2004 toen Ron 24 en Ben  nog net 22 jaar was. De pers was er op afgekomen en het hele verhaal van de fotoshoot haalde daar de voorpagina en de Limburgse televisie.

Zie handbal.

Paul Jans, 23 destijds, is inmiddels doorgedrongen tot de eredivisie waar hij voetbalt voor NEC.

Ook hij maakte als topper deel uit van genoemde expositie, op mijn verzoek, niet alleen omdat hij goed overkomt, maar ook omdat hij prima te coachen is, en dat is een pluspunt in mijn fotografie.

Zie voetbal.

03-09-2006

Foto's van tennisser Milos Drakulic (21) uit Kroatië zijn ook te zien op de andere website maar hier hoort hij echt thuis.

Milos heeft als sparringpartner (trainingsmaatje) al een paar grote namen tegenover zich gehad zoals landgenoot Goran Ivanisevic, in feite zijn buurman op het eiland Brac, en ook Martina Hingis.

Ook als model deed Milos, die voornamelijk in Duitsland woont, ruim ervaring op, en dat scheelt.

Zie tennis pg1.

 

24-08-2006

Christian Tamminga is weer terug, gelukkig, want het polsstokhoogspringen is zo mooi om naar te kijken.

Jarenlang was hij recordhouder op 5.76m, de foto's dateren van 2004.

In deze sport telt perfectie enorm mee, dus het was nog een hele klus om alle posities, waarvan er hier 3 zijn afgebeeld, goed te krijgen.

Ondanks een voor mij ongewone studio (opslagruimte voor atletiekspullen tevens krachthonk) waren de resultaten bijzonder.

Zie ook atletiek pg.3.

23-08-2006

Casey Fitzrandolph won in 2002 op de OS een gouden medaille op de 500m. Televisie-optredens en limousines vallen je dan ten deel in zijn vaderland de VS. Dankzij een positief woord van KC Boutiette durfde hij het aan voor mij te poseren in een hotel in Heerenveen, kort na de OS van Turijn. Hij poseert hier met een originele fakkel.

Olympisch van top tot teen.

Schaatsen-pg. 2.

Nog een medaillewinnaar is Mark Veens.

Deze nuchtere topzwemmer uit Limburg behaalde zilver met het estafetteteam op de 4x 100 m vrije slag in Athene. Alleen de Amerikanen moesten ze laten voorgaan. De kalenderfoto staat er ook bij. De kalender is nog verkrijgbaar overigens.

Zie ook aquatics pg.2.

Een oude foto van Christian en Alexander Selk is bijgeplaatst op de pagina turnen. Deze broers bepaalden voor een goed deel van de jaren 90 het mannelijk topturnen in Nederland.

Hockey-goalie Vincent van de Peppel en zijn broer Robert, resp 22 en 18 jaar in 2005, poseerden op het kunstgras.

Zie ook hockey-pg1.

22-08-2006

20 nieuwe foto's bijgezet, waaronder eentje van Alessandro Terrin.

Deze Italiaanse zwemreus, met een klassiek uiterlijk, bleek vorig jaar toen ik hem in Rome fotografeerde pas 19 jaar oud te zijn en zat toen net boven 1.00 minuut op de 100m schoolslag.

Verder de baanatleten Jordy Hindriks (25) en Robert Lathouwers (23) die naakt poseerden op het strand bij Den Haag tot genoegen van enkele voorbijgangers en de pas 18-jarige Giovanni Codrington die op de 60 en 100 m erg snel is.

Atletiek pg 2 en 3.

In Jena, Oost-Duitsland, maakte ik een tussenstop om 3 triatleten te fotograferen voor deze site; Florian Wenk, Hubert Hammerl en Lars Fricke. De laatste is met z'n 24 jaar gewend te winnen want dat deed hij in de leeftijdsklasse 20-24 jaar al driemaal zij het op de duathlon, en Europees kampioen was hij ook al eens op de cross-triathlon (xterra), in dezelfde leeftijdscategorie.

Hubert Hammerl (34) is inmiddels een professionele Ironman, d.w.z. hij gaat voor de volle afstanden; 3,6 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. In Oostenrijk, zijn geboorteland, staat hij aan de top.

Florian Wenk, (28) zojuist in de geneeskunde afgestudeerd, stapte van het fietsen alleen over naar de triathlon.

Zie triathlon pg. 1.

14-07-2006
Met zijn 24 jaar is Axel Bult aardig op weg met z'n leven. Naast studeren vindt je deze doorzetter in de bossen van Twente maar ook op de grote wedstrijden van wereldniveau zolang het om de mountainbike gaat.

02-11-2005
Atletiek is de meest olympische sport, vandaar de 5 topatleten die zijn bijgevoegd met foto's. Pierre Meintjes, 19 jaar komt uit Zuid-Afrika en ik kwam hem tegen bij de Nelli-Coomangames in afgelopen zomer. Hij is een van de weinigen uit dit land die door Europa toert om voor geld hier en daar aan de start te verschijnen en om ervaring op te doen. Zijn tengere postuur en omvangrijke dijen verraden zijn sprintspecialisme.

Oliver Volkmuth, 24 jaar uit Augsburg, Duitsland, kwam ik tegen op het altijd met sportmensen bezaaide eiland Lanzarote, waar hij het liefst een sportbedrijf zou beginnen met zijn vriendin. Op de 400m horden doet hij goed mee in zijn land en wellicht omdat hij zelf ook fotografeert was hij direct bereid met mij mee te werken.

Een ander hordenspecialist is de pas 18-jarige Mike van Kruchten. zijn beste afstand; de 110m. Hij stond al regelmatig in de final van die afstand en was vorig jaar juniorenkampioen van Nederland.

Bob Altena, ook pas 18 jaar beoefent een atletiekdiscipline waar weinigen aan beginnen; de tienkamp. Je moet wel van alles op dit gebied houden om hierin te slagen en Bob lukt dat. Zijn record stond laatst al op 7300 punten. Een tienkamp wordt niet in een dag afgewerkt, maar enkele dagen, gewoon omdat het zwaar is en heel veel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zodoende een zeer volwassen lijf, dat prachtig is om te fotograferen of te tekenen.

Simon Vroemen loopt al heel lang mee en, zo lijkt het, met steeds meer succes. Deze Olympiër die in Athene de 6e plaats haalde in de finale 3000m steeple, is inmiddels Europees recordhouder met een tijd van 8.04.95. Ook aan Simon zie je weer hoe je lichaam gebouwd of gevormd moet zijn om het meest effectief te lopen op zo'n afstand; slank, lange benen en toch lichtgewicht. Ook belangrijk; een flinke dosis optimisme, want dat heeft deze 36-jarige topper.

Een ander Olympiër met een gouden en zilveren medaille is Marten Eikelboom. De foto's zijn in juni 2004 gemaakt vlak nadat hij had besloten nog een keer mee te doen met het nationale hockeyteam in Athene alvorens voorgoed te stoppen met topsport. Toen we elkaar troffen dacht hij nog dat ik van het makeover-programma "Looking good" was dat voor die dag ook een afspraak had gemaakt, maar hij begreep al snel dat ik hem puur wilde, zonder toeters en bellen....geweldig bedankt voor je vertrouwen Marten!

De uit Noorwegen afkomstige Erik Nevland had zo in Groningen geboren kunnen zijn. Bescheiden, niet op de voorgrond en niks echt gek vinden: hoe anders in het veld. Zonder hem was de voetbalclub een stuk slechter uit geweest. Buiten het veld is deze 27 jarige ex-Manchester-United speler dus echt sociaal, dat merkte ik toen er tv-opnames werden gemaakt voor een documentaire over mij en mijn werk als fotograaf en hij ook in beeld zou komen, naakt welteverstaan, maar dat was geen enkel probleem. Hij was net zo fanatiek als ik en de fotosessie liep een uur uit. Zijn rechter heup was door een sliding tegen Ajax de dag ervoor zo beschadigd dat het geen mooi gezicht was op de foto vandaar de gespiegelde versie van de zgn. "dubbelaar" (gekleed-ongekleed in dezelfde pose)

03-07-2005
Rogier Blink (23) en Sybolt Okke de Vries (27) zijn roeiers, hun foto's zijn nu te zien onder "Rowing".

Andrea Giannini is een polsstokhoogspringer uit Italië, zo'n beetje de beste van het land, en doet ook modelwerk.
Nog onlangs verscheen deze 28-jarige atleet in een reclamespotje op veel tv-zenders in Italië om het beleggen van geld en toch flexibel zijn te promoten.
Vorig jaar bezocht hij mij al eens in de studio en dit jaar besloten we in mooi Toscane op locatie te werken. Andrea, in Italië toch echt een jongensnaam, zit zoals elke topatleet lekker in zijn vel en is een plezier om mee te werken. Liefhebbers kunnen nog een kijkje nemen op zijn website, berichtjes zijn er welkom: www.andreagiannini.com.

Jorn Huiskamp (21 jaar, blond) en Mathijs Mast (20) doen aan beachvolleybal, een heel andere sport als zaalvolleybal al was het alleen maar om de weersomstandigheden buiten en de zachte zandvloer. Je speelt het bovendien met 2 of 3 personen, per team. Een ander verschil dat door de zon veroorzaakt wordt is hier te zien.
Jorn en Mathijs zitten bij het nieuw opgerichte Apeldoorn Beach, en geven les aan iedereen die z'n beachvolleybalkwaliteiten wil verbeteren. Ze hebben er verstand van, ze deden al eens mee aan het Wereldkampioenschap, maar blijven gewone aardige en zeer sociale jongens die houden van hun sport.....

Binnenkort: Erik Nevland, scoort als geen ander voor FC Groningen.

23-05-2005
In de afgelopen jaren hebben talrijke handbalspelers voor mijn camera gestaan en sommigen spelen nog steeds, zoals Patrick Kersten voor Volendam, na avonturen in het buitenland, Martin de Hoop (afgebeeld liggend op een hunebed) speelt in het topteam van E&O (Emmen en Omgeving) en Michiel Lochtenberg is tegenwoordig voor hobby en beroep in Duitsland te vinden waar het handbal op hoog niveau staat.
De foto's zijn gemaakt toen ze begin twintig waren.

03-02-2005
Nogal wat wielrenners hebben de laatste tijd geposeerd, ze waren, net als ik, op het eiland Lanzarote aan het werk en in de stille momenten kon ik een aantal belangrijke renners voor de lens krijgen waaronder Thomas Dekker, 20 jaar, en zoals dat heet een groot talent maar hij is inmiddels veel meer dan dat want hij gaat dit jaar gewoon volwassen aan de Giro d'Italia deelnemen.

Altijd opgewekt en enorm nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de verhalen van de ervaren Tristan Hoffman die in 2004 nog tweede werd in Parijs-Roubaix en precies weet wat ie doet. Ook wanneer je genieten moet en belangstelling toont voor anderen, geen fanatieke druktemaker maar een levensgenieter rond de sport.

Zo is het ook met Max van Heeswijk, tegenwoordig bij US-Postal, de oude ploeg van Lance Armstrong. Behalve wielrennen doet hij veel aan krachttraining gezien zijn gespierde uiterlijk.

Evenals Tristan nam Thijs Al ook deel aan de Olympische spelen van Athene, en wel op het onderdeel mountainbike. Deze jongen van 24 heeft enorm veel discipline en behoort bij de beste drie mountainbikers die Nederland heeft.

Bas Giling, 22, heeft iets mysterieus over zich, hij zegt geen woord teveel, maar op de weg een durfal, op wie je kunt rekenen. Een opvallende verschijning met een mooi profiel zoals op de foto's is te zien.

Marc de Maar poseerde in Nederland maar mag in dit rijtje niet ontbreken als voorbeeld van een nieuwe generatie wielrenners.Met Hasselt-Spa-Hasselt op z'n naam en winst op "Rundum den Henninger Turm" telt deze 20-jarige mee bij criteria. Het liefst rijdt hij in licht heuvelachtig terrein.

15-11-2004
Turner Yuri van Gelder, 21 jaar, laat meer zien dan alleen z'n spieren die hem laatst nog zilver opleverden op de Worldcup in Glasgow.Wie hem in actie wil zien kijkt even op de website van deze "Lord of the Rings"; www.yurivangelder.nl.

Schaatser Jarno Meijer, 26 jaar, laat zien waar zijn kracht vandaan komt die hem sneller over de finish moet brengen.

Frank Peeters, rechtenstudent en nog steeds de snelste hordenloper op de 400 meter strekt zijn benen in een uitgestrekt landschap.

14-10-2004
Volleybalinternational Wytze Kooistra meet 2.09 m van top tot teen en met 22 jaar staat hij bekend om zijn hoge sprong en blokkeervermogen en betrouwbaarheid.

Zwemmer Johan Kenhuis, 25, won al eens brons in Sydney en dit jaar zilver op de estafette. Hij staat vermeld in het kleine rijtje topspecialisten op de 100 m vrije slag. Een wereldtopper dus.

Kalender
Ter gelegenheid van de expositie is een (verjaardags-)kalender uitgebracht onder de titel "Sporthelden puur"
Deze kalender op A3 formaat is in zwart-wit uitgevoerd en bevat in totaal 26 foto's van bekende sporters uit Nederland.
Deze kalender is te bestellen door simpelweg € 19,50 over te maken op bankrekeningnummer: 55.43.25.527 t.n.v. Broeksma Fotografie Groningen.

De kalender wordt daarna zo spoedig mogelijk in een keurige koker bezorgd op het adres van uw bankopdracht.
Iedere kalender meer kost bij dezelfde bestelling € 15,00 extra.

Voor meer zie www.ewoudbroeksma.com bij kalender.

22-9-2004
Arnold Kruiswijk, linksbenige verdediger in de eredivisie voetbal, met de juiste mentaliteit, Bram Ronnes, beachvolleybalspeler met het klassieke uiterlijk en Marko Koers, hardloper en nog steeds recordhouder op bijvoorbeeld de 1000 meter, hier de laatste foto's van vlak na zijn zojuist beëindigde carriere.

7-7-2004
Tijs Creemers, badmintontopper, vechtend tegen windmolens.
Lid van het Nationale team van Nederland.
Robin Coppoolse, waterpoloër in z'n beste vorm.
Sam Oud, kano, voor het eerst op de Olympische Spelen, laat hier alvast zijn sterke schouders en armen zien.
Floris Braat, kano, ook een Olympische nieuwkomer met een indrukwekkend verleden.

22-3-2004
Schaatsen: Jan Bos (1998+2002), zilver 1000m in Nagano
Schaatsen: Erben Wennemars (1998), wereldkampioen sprint 2004
Schaatsen:
Sebastian Falk

11-3-2004
Boogschieten: Wietse van Alten, winnaar bronzen medaille Sydney 2000.
Volleybal: Bonne Veenstra, talent uit Drenthe

22-2-2004
Judo: Mark Huizinga, gouden medaille -90 kg Sydney 2000
Wielrennen: Theo Bos, wereldkampioen onder 23 op de baan, op weg naar Athene.


"Art in sport"

Een kalender met naakte olympiërs komt in juli 2004 beschikbaar en kan via de website eenvoudig worden besteld.
Details over hoe en wat volgen nog.

Een fototentoonstelling die de aanleiding vormt voor deze wel heel bijzondere kalender gaat lopen van 4 t/m 29 augustus in Fotogalerie Lichtzone te Groningen.


Fotoboek te koop:

Een fotoboek met foto's van sporters (naakt en niet-naakt) is verkrijgbaar op de volgende site:
http://www.ewoudbroeksma.com. Bekijk het eens.

Klik op "fotoboek" in de linkerkolom en volg de aanwijzigingen om het boek te bestellen. Het bevat alleen foto's van Nederlandse sportmannen en -vrouwen. Het fotoboek is ook direct te koop in:

Fotogalerie LICHTZONE,
adres: Oude Kijk in 't Jatstraat 36,
Groningen.

open:
wo-vr: 1200 - 1800 uur.
za-zo:1200 - 1700 uur.

Ook zijn daar foto's/kaarten e.d. in stock aanwezig.