OO - Nieuws

Binnenkort:

Een team ijshockeyspelers, waar je normaal niet veel meer van ziet dan hun dikke beschermpakken en helm.

Wat is nieuw:

08-10-2010: Hordenspecialist Mike van Kruchten (23) en tienkamper Jorg Ootjers (35) op herhaling, ditmaal aan de kust, gefocust op de aan te nemen pose zonder te letten op wandelaars. Atletiek pg. 5.

23-09-2010: Kristof Beyens (27) is recordhouder van België op de 200m hardlopen en ook sneller als alle Nederlanders op die afstand in 20,44 sec. Zie atletiek pg 5.

22-04-2010: Atletiek blijft de moeder aller sporten.

Langeafstandsloper Gert-Jan Wassink (24) uit Apeldoorn is van plan Londen 2012 te halen op de marathon. Hij is voor 2010 al vast nationaal kampioen op de 3000m indoor. Geen gram vet...

Zie atletiek pg. 5.

De gebroeders Smeets behalen voor hun zwemclub vooral succes op de estafettenummers. Martijn (27) en de tweeling Sander en Wouter (23) hebben gewoon iets extra's met z'n drieën en hebben bovendien inhoudelijk ook nog knappe koppen.

Zie ook zwemmen pg 2.

22-03-2010: Schaatsen en wielrennen gaan vaak samen. René Hooghiemster (23) uit Friesland is daar een voorbeeld van. Z'n krachtige uitstraling zegt genoeg.

Zie ook wielrennen pg. 3.

21-12-2009: Toen eerder dit jaar de ronde van Spanje in Drenthe startte kreeg ik de gelegenheid om een aantal deelnemende wielrenners te fotograferen zoals Stijn Devolder (29) uit België en Dominique Rollin (26) uit Canada. Hun robuuste lichaamsbouw wordt benadrukt door het grote houten, met ijzer beslagen karrewiel, waarmee ze staan afgebeeld.

Zie wielrennen pg 3.

21-11-2009

Brazilië is 100% tropisch en toch hebben ze een bobsleeteam; Dankzij atletiektalenten als 110m hordenspecialist en recordhouder van Zuid-Amerika Marcio Simao de Souza (34) en tienkamper Edson Luques Bindilatti (30). Samen met Odirlei Carlos Pessoni (27) en Sergio Muniz dos Santos (33) trainen ze overal in de wereld onder teamcoach Arend Glas die het bobsleeën in Nederland op de kaart zette.

Sierk Jan de Haan (28) had nieuwe foto's nodig o.a. voor zijn nieuwe (semi-prof-)team waarvoor hij volgend jaar rijdt. Zijn lichaam is een dagboek van wat een wielrenner zoal meemaakt aan valpartijen en ander ongemak.

Zie atletiek pg 4 en wielrennen pg 3.

16-09-2009

Arjan van der Plaat is alle grote namen even voorbij in de zwemsport; hij is dit jaar nationaal kampioen op de 50m vrije slag. Deze rustige hardwerkende Dordtenaar van nog maar 22 zal nog wel wat sneller gaan, eerzuchtig als hij is en ook wel moet zijn, en met een mooi uiterlijk bovendien.

Zie zwemmen pg 2.

03-03-2009

Jong Oranje beachvolleyballers Christiaan Varenhorst (18, 2.11m) en Alexander Brouwer (19, 1.98m) zijn onvermoeibaar en zeuren niet.

Op Europees niveau doen ze in de top mee in hun leeftijdscategorie en met de senioren slaan ze geen slecht figuur; de weg naar Londen 2012 ligt open.

Ze verbaasden zich over zoveel zichtbare spieren op de foto's, dat hadden ze nog nooit in een spiegel waar ook ter wereld gezien......tja, goed belichten is het halve werk.

Hun website; www.brouwer-varenhorst.nl.

Laat daar gerust een reactie achter in het gastenboek.

Zie voor meer foto's; volleybal pg 2.

26-02-2009

Europees recordhouder op de 3000m steeplechase, Simon Vroemen, 39 jaar en nog steeds in topconditie toen ik hem in een voor de sport passende omgeving fotografeerde, in juni 2008.

Door omstandigheden zullen dit de laatste foto's zijn geweest uit zijn actieve atletiekcarrière, typerend voor hem, gemakkelijk in zijn vel, open en eerlijk, waardig en sociaal en bovenal onvermoeibaar.

Eveneens op de Sporthelden puur II kalender te vinden is schaatser Ingmar Berga, (24) van oorsprong inlineskater maar bij dalende temperaturen een top natuurijsrijder.

Zie verder atletiek 4 en schaatsen 2.

24-02-2009

Een niet veel beoefende sport in de lage landen maar Herbert Cool weet in Duitsland het goede oefenterrein wel te vinden voor zijn sport; biathlon.

Een combinatie van langlaufen en schieten, dus zowel de fysieke kracht als de mentale concentratie worden op de proef gesteld, en dat doet deze Zuid-Hollandse topatleet zeer goed.

Zie ook biathlon pg.1.

Yuri van Gelder's nieuwe foto's staan er inmiddels ook op, evenals die van Acrogymnast Jouke Zijlstra.

Zie gymnastics pg 2.

 

09-10-2008

Wielrenner Kai Reus (22) is de afgelopen tijd vooral in het nieuws geweest door zijn dramatische ongeval in de Franse Alpen, juli 2007. Na 2 weken coma en een langdurig herstel kon hij vorige maand met mooi resultaat meedoen met een wedstrijd in Amerika. In augustus was er gelukkig nog gelegenheid om hem te fotograferen, poserend in een typisch Hollands landschap met veel regen, weer en wind.

Voor de meer blote foto's bouwde ik een studio op in een overdekte ruimte.

Zie wielrennen pg. 3.

AUGUSTUS 2008

De verjaardagskalender is uit, onder de titel sporthelden puur II.

Hoe u eraan kunt komen leest u hier; kalender 2008

18-08-2008

Roeiers weten nauwelijks hoeveel spierontwikkeling ze al hebben totdat ze eens goed in het licht worden gezet.

Ze schrokken eventjes, Peter Vos en Reinder Lubbers, oorspronkelijk uitkomend voor de Holland 8, maar beseften al gauw de voordelen.

Ook zwemmer Robin van Aggele met zijn slagarmen kon Michael Phelps niet van zijn 8 medailles afhouden op het onderdeel vlinderslag. Zie ook roeien en zwemmen.

17-08-2008

Epke Zonderland studeert geneeskunde maar in dit Olympisch jaar moet veel wijken voor de turnsport waarin hij nu als 4e in de finale is geplaatst. Naast toppers als Fabian Hambuechen, die met zijn 1.62 m nog kleiner is als Epke, 1.73 m.

Deze lengte geeft die jongens naast beweeglijkheid ook een heel jeugdig uiterlijk, dus toen ik hem vroeg of hij als 22 jarige wel een breezertje kan bestellen zonder id-kaart moest hij lachen.

Hij wilde per sé meedoen met de expositie Sporthelden Puur die t/m zondag 24 augustus loopt in fotogalerie Lichtzone in Groningen, en maakte begin juli nog tijd voor me vrij.

Hij heeft een bijzonder goed geheugen want hij wist alles nog van de fotoshoot uit 2002 met zijn broers, ook turners, en dit wekte het vertrouwen dat voor deze (naakt-)foto's ook wel nodig was; hij had de foto's van toen nog in zijn bezit want hij had ze gekregen van mij, iets dat niet alle fotografen doen kennelijk.

Zie verder turnen pg 1.

01-05-2008

In dit olympisch jaar wordt ik wat zuinig met publicaties op deze site, betekent dat er nog heel wat nieuws te zien is straks op de sportheldenkalender die in de maak is.

De 19-jarige bouwkundestudent Wietse de Vries, tevens fanatiek mountainbiker, hoefde niet te wachten en liet zich prima portetteren in de studio, in de bewezen poses overigens die alle fietsers van zichzelf willen hebben, vandaar...

Wielrennen pg. 3

04-02-2008

Enkele oudere opnames van volleybalspeler Ron van Steen, 19 jaar in 2001.

Nuchter en vriendelijk, zoals zoveel volleybalspelers, en een beetje ijdel uiteraard. Komt mooi uit als je de topteams weet te verslaan met je eigen ploeg, Lycurgus uit Groningen, dan weet je weer waarvoor je het doet. Complimenten.

Volleybal pg 1.

15-12-2007

Evgeniy Levchenko (29) voor vrienden gewoon "Lev" speelt voor FCGroningen maar ook in het nationaal voetbalteam van Oekraïne.

Buiten dat is deze middenvelder bijzonder begaan met het wel en wee van een kindertehuis in zijn land van herkomst.

Via Stichting Breath; www.stichtingbreath.nl kunnen de lezers hier ook een bijdrage aan leveren, door bijvoorbeeld de (naakt-)kalender te kopen met voetballers, waaronder Lev zelf, en die in 2008 moet uitkomen.

Zie ook voetbal pg. 2.

10-10-2007

Nieuw aangepast met oud materiaal; Joost Kooistra, op de foto 19 jaar, scoorde met het Nederlands team de 5e plaats op de OS 2000 in Sydney. Niet slecht voor deze oud-international die nog steeds in de competitie actief is en eind deze maand 31 wordt.

Zowel lang (1.95 m) als robuust, en daarom ook bijzonder aardig.

Zie volleybal pg. 2.

Schoonspringer Edwin Jongejans was 28 toen hij (weer) een wereldtitel pakte in Wenen (1995) op het onderdeel 1 meter. Twee dagen later stond hij voor mij te poseren. Goed gekleed, en een mooi lijf, en gedreven tot perfectie. Klassiek is tijdloos.

Jammer genoeg was de 1 meterplank geen olympisch nummer, maar verder heeft hij alles bereikt, op eenzame hoogte.

Zie zwemmen pg. 2.

15-06-2007

Koert Thalen (20) was net klaar met een toernooi toen we in gesprek kwamen, en ik hem vroeg mijn websites te bekijken. Niet lang daarna stond hij te poseren in de klassieke stijl net als sommige van zijn bekendere voorgangers. Punctueel zijn, en betrouwbaarheid staan hoog in het vaandel van deze zeer gemotiveerde voetballer, dus we zien hem hopelijk vaker in het eerste team van FC Groningen spelen.

Stefan Boom, 18 jaar, die meekwam bleek een taekwondo specialist te zijn en dat is ook olympisch, dus....zie pg's voetbal en taekwondo.

25-04-2007

Arno Hendrikse doet aan marathonschaatsen.

Ook al is dit niet een olympische discipline schaatsen op zich is dat natuurlijk wel. De lange afstand schijnt een typisch Nederlandse liefhebberij te zijn.

Arno, student economie en net 22 jaar, is perfect gebouwd voor deze sport waarbij afzetten en laag "zitten", stevige benen en dijen vereisen.

Zie schaatsen pg. 2.

22-03-2007

Atleten zijn de meest ijdele sporters en poseren meestal zonder schroom voor de camera, om hun vaak geheel getrainde lijven optisch aan de eeuwigheid toe te vertrouwen.

Zo ook Sebastiaan Steenberg (21) en zijn teammaat Erik Teunissen (22) uit Haaksbergen, waar ze deel uitmaken van een succesvol estafetteteam.

22-02-2007

Studenten roeien, en als ze hun krachten bundelen maken ze meer kans; Aegir en Gyas uit Groningen deden dat en vormden zo dit universiteitsteam in het jaar 2000.

Toppers daarin o.a Jan Willem Gabriëls die in 2004 zilver won op de Olympische Spelen, samen trouwens met Gerritjan Eggenkamp in de 8+, die daarvoor in 2002, deel uitmaakte van het roeiteam van Oxford university en de prestigieuze boatrace won.

Hier staat hij afgebeeld met het shirt dat alleen deelnemers aan die race mogen dragen (foto uit 2003).

Zie verder roeien.

03-02-2007

Hans Griffioen, met zijn 21 jaar en donkere krullen, heeft iets van een engeltje uit een Italiaans schilderij uit de late middeleeuwen.

Toch is deze "bulldozer" op het ijs met zijn gevormde dijen en gespierde benen niet te onderschatten in de genadeloze eindsprint die bij het marathonschaatsen zo belangrijk is.

Zie schaatsen pg. 2.

22-01-2007

Wielrenner Patrick Kos doet het goed op de baan maar zijn hart ligt toch bij het wegwielrennen, met de grote jongens mee.

Behalve wielrennen studeert de 20-jarige Patrick op HBO-niveau en spreekt hij maar liefst 5 talen waaronder het Deens.

Zijn niet onaardige uiterlijk is meer mensen opgevallen en het zou me niet verbazen als we niet alleen sportief meer van deze sympathieke sportman te zien krijgen.

Zie ook wielrennen pg. 2.

Marko Klok is al jaren een begrip in het volleyball.

Zilver op de Olympische Spelen van Barcelona 1992, Europees kampioen beachvolleybal in 1995 en Italiaans kampioen met Scudetto in 2000, om maar iets te noemen.

Vandaag, op zijn 38e, speelt hij nog steeds op hoog niveau in de Russische competitie voor Fakel Novi Urengoi in Moskou.

Voor deze landelijke fotosessie trof ik hem in 2002.

Zie ook volleybal pg. 2.

 

09-12-2006

Bij de mariniers moet je wel tegen een stootje kunnen.

Leon Meijer, 32 jaar, is daar het bewijs van; met zijn robuuste voorkomen ligt atletiek met enige afwisseling hem het beste.

Als fysiotherapeut onderhoudt hij nu zijn lijf door op serieus niveau mee te doen in het triathlon circuit.

Zijn website onder constructie; www.leonmeijer.com.

Zie triathlon.

24-10-2006

Wereldkampioen tijdrijden onder de 23 jaar, Dominique Cornu uit België, droomde ervan nog eens op deze website tussen de andere grote jongens te staan zoals zijn leeftijdsgenoten Theo Bos en Thomas Dekker.

Met genoegen reed ik naar België om dit waar te maken, want een wereldkampioen met zo'n instelling mag hier niet ontbreken.

Dominique is 1.96 m lang en net 21 jaar geworden.

Wat mij opviel aan zijn lichaam was dat hij twee mooie rechte lijnen over zijn rug heeft lopen en van knie naar dij een diepe spierlijn.

Wie de prestaties van deze toekomstige Davitamon-Lotto rijder wil volgen kijkt het beste op zijn website; www.dominiquecornu.be.

Zie cycling pg 2.

 

26-09-2006

Meer atleten.

Glody Dube, 27 op de foto's, is de beste op de 800m in Botswana en probeert met behulp van Global Sports Communication in Nijmegen, (opgezet door oud-topatleet Jos Hermens) in Europa wat te presteren en te verdienen toen ik hem in 2005 fotografeerde. Prima bedrijf dit GSC, en is echt aan te raden voor wie wat wil met atletiek.

Daniël Ward 21 en zijn broer Alex, 19, uit Zeeland, kwam ik ook op die manier tegen. Daniël verblijft veel in El Paso (Texas) voor zijn studie en is een topper op de sprintafstanden en doet o.a. mee in het nationale estafetteteam.

Zie ook atletiek pg 3.

19-09-2006

Daniël de Wild is een echte Rotterdammer, en laat me graag zijn stad zien.

Tegen de achtergrond van de skyline ontstond zo een mooie reportage van deze 22-jarige gespierde sprinter.

Zie atletiek-pg3.

11-09-2006

Maarten Kemperman en Bram Rood, beiden 21, rijden voor hetzelfde team toen ze hier in Madrid meededen met een Worldcupwedstrijd.

Zie wielrennen pg 3.

Ron en Ben Klemann zijn broers en handballers op hoog niveau in de Nederlandse competite.

De fotosessie vond plaats in een galerie in Weert, Limburg, in 2004 toen Ron 24 en Ben  nog net 22 jaar was. De pers was er op afgekomen en het hele verhaal van de fotoshoot haalde daar de voorpagina en de Limburgse televisie.

Zie handbal.

03-09-2006

Foto's van tennisser Milos Drakulic (21) uit Kroatië zijn ook te zien op de andere website maar hier hoort hij echt thuis.

Milos heeft als sparringpartner (trainingsmaatje) al een paar grote namen tegenover zich gehad zoals landgenoot Goran Ivanisevic, in feite zijn buurman op het eiland Brac, en ook Martina Hingis.

Ook als model deed Milos, die voornamelijk in Duitsland woont, ruim ervaring op, en dat scheelt.

Zie tennis pg1.

 

24-08-2006

Christian Tamminga is weer terug, gelukkig, want het polsstokhoogspringen is zo mooi om naar te kijken.

Jarenlang was hij recordhouder op 5.76m, de foto's dateren van 2004.

In deze sport telt perfectie enorm mee, dus het was nog een hele klus om alle posities, waarvan er hier 3 zijn afgebeeld, goed te krijgen.

Ondanks een voor mij ongewone studio (opslagruimte voor atletiekspullen tevens krachthonk) waren de resultaten bijzonder.

Zie ook atletiek pg.3.

23-08-2006

Casey Fitzrandolph won in 2002 op de OS een gouden medaille op de 500m. Televisie-optredens en limousines vallen je dan ten deel in zijn vaderland de VS. Dankzij een positief woord van KC Boutiette durfde hij het aan voor mij te poseren in een hotel in Heerenveen, kort na de OS van Turijn. Hij poseert hier met een originele fakkel.

Olympisch van top tot teen.

Schaatsen-pg. 2.

Nog een medaillewinnaar is Mark Veens.

Deze nuchtere topzwemmer uit Limburg behaalde zilver met het estafetteteam op de 4x 100 m vrije slag in Athene. Alleen de Amerikanen moesten ze laten voorgaan. De kalenderfoto staat er ook bij. De kalender is nog verkrijgbaar overigens.

Zie ook aquatics pg.2.

Een oude foto van Christian en Alexander Selk is bijgeplaatst op de pagina turnen. Deze broers bepaalden voor een goed deel van de jaren 90 het mannelijk topturnen in Nederland.

Hockey-goalie Vincent van de Peppel en zijn broer Robert, resp 22 en 18 jaar in 2005, poseerden op het kunstgras.

Zie ook hockey-pg1.

22-08-2006

20 nieuwe foto's bijgezet, waaronder eentje van Alessandro Terrin.

Deze Italiaanse zwemreus, met een klassiek uiterlijk, bleek vorig jaar toen ik hem in Rome fotografeerde pas 19 jaar oud te zijn en zat toen net boven 1.00 minuut op de 100m schoolslag.

Verder de baanatleten Jordy Hindriks (25) en Robert Lathouwers (23) die naakt poseerden op het strand bij Den Haag tot genoegen van enkele voorbijgangers en de pas 18-jarige Giovanni Codrington die op de 60 en 100 m erg snel is.

Atletiek pg 2 en 3.

In Jena, Oost-Duitsland, maakte ik een tussenstop om 3 triatleten te fotograferen voor deze site; Florian Wenk, Hubert Hammerl en Lars Fricke. De laatste is met z'n 24 jaar gewend te winnen want dat deed hij in de leeftijdsklasse 20-24 jaar al driemaal zij het op de duathlon, en Europees kampioen was hij ook al eens op de cross-triathlon (xterra), in dezelfde leeftijdscategorie.

Hubert Hammerl (34) is inmiddels een professionele Ironman, d.w.z. hij gaat voor de volle afstanden; 3,6 km zwemmen, 180 km fietsen en 42,2 km lopen. In Oostenrijk, zijn geboorteland, staat hij aan de top.

Florian Wenk, (28) zojuist in de geneeskunde afgestudeerd, stapte van het fietsen alleen over naar de triathlon.

Zie triathlon pg. 1.

14-07-2006
Met zijn 24 jaar is Axel Bult aardig op weg met z'n leven. Naast studeren vindt je deze doorzetter in de bossen van Twente maar ook op de grote wedstrijden van wereldniveau zolang het om de mountainbike gaat.

02-11-2005
Atletiek is de meest olympische sport, vandaar de 5 topatleten die zijn bijgevoegd met foto's. Pierre Meintjes, 19 jaar komt uit Zuid-Afrika en ik kwam hem tegen bij de Nelli-Coomangames in afgelopen zomer. Hij is een van de weinigen uit dit land die door Europa toert om voor geld hier en daar aan de start te verschijnen en om ervaring op te doen. Zijn tengere postuur en omvangrijke dijen verraden zijn sprintspecialisme.

Oliver Volkmuth, 24 jaar uit Augsburg, Duitsland, kwam ik tegen op het altijd met sportmensen bezaaide eiland Lanzarote, waar hij het liefst een sportbedrijf zou beginnen met zijn vriendin. Op de 400m horden doet hij goed mee in zijn land en wellicht omdat hij zelf ook fotografeert was hij direct bereid met mij mee te werken.

Een ander hordenspecialist is de pas 18-jarige Mike van Kruchten. zijn beste afstand; de 110m. Hij stond al regelmatig in de final van die afstand en was vorig jaar juniorenkampioen van Nederland.

Bob Altena, ook pas 18 jaar beoefent een atletiekdiscipline waar weinigen aan beginnen; de tienkamp. Je moet wel van alles op dit gebied houden om hierin te slagen en Bob lukt dat. Zijn record stond laatst al op 7300 punten. Een tienkamp wordt niet in een dag afgewerkt, maar enkele dagen, gewoon omdat het zwaar is en heel veel. Ondanks zijn jonge leeftijd heeft hij zodoende een zeer volwassen lijf, dat prachtig is om te fotograferen of te tekenen.

Simon Vroemen loopt al heel lang mee en, zo lijkt het, met steeds meer succes. Deze Olympiër die in Athene de 6e plaats haalde in de finale 3000m steeple, is inmiddels Europees recordhouder met een tijd van 8.04.95. Ook aan Simon zie je weer hoe je lichaam gebouwd of gevormd moet zijn om het meest effectief te lopen op zo'n afstand; slank, lange benen en toch lichtgewicht. Ook belangrijk; een flinke dosis optimisme, want dat heeft deze 36-jarige topper.

Een ander Olympiër met een gouden en zilveren medaille is Marten Eikelboom. De foto's zijn in juni 2004 gemaakt vlak nadat hij had besloten nog een keer mee te doen met het nationale hockeyteam in Athene alvorens voorgoed te stoppen met topsport. Toen we elkaar troffen dacht hij nog dat ik van het makeover-programma "Looking good" was dat voor die dag ook een afspraak had gemaakt, maar hij begreep al snel dat ik hem puur wilde, zonder toeters en bellen....geweldig bedankt voor je vertrouwen Marten!

De uit Noorwegen afkomstige Erik Nevland had zo in Groningen geboren kunnen zijn. Bescheiden, niet op de voorgrond en niks echt gek vinden: hoe anders in het veld. Zonder hem was de voetbalclub een stuk slechter uit geweest. Buiten het veld is deze 27 jarige ex-Manchester-United speler dus echt sociaal, dat merkte ik toen er tv-opnames werden gemaakt voor een documentaire over mij en mijn werk als fotograaf en hij ook in beeld zou komen, naakt welteverstaan, maar dat was geen enkel probleem. Hij was net zo fanatiek als ik en de fotosessie liep een uur uit. Zijn rechter heup was door een sliding tegen Ajax de dag ervoor zo beschadigd dat het geen mooi gezicht was op de foto vandaar de gespiegelde versie van de zgn. "dubbelaar" (gekleed-ongekleed in dezelfde pose)

03-07-2005
Rogier Blink (23) en Sybolt Okke de Vries (27) zijn roeiers, hun foto's zijn nu te zien onder "Rowing".

Andrea Giannini is een polsstokhoogspringer uit Italië, zo'n beetje de beste van het land, en doet ook modelwerk.
Nog onlangs verscheen deze 28-jarige atleet in een reclamespotje op veel tv-zenders in Italië om het beleggen van geld en toch flexibel zijn te promoten.
Vorig jaar bezocht hij mij al eens in de studio en dit jaar besloten we in mooi Toscane op locatie te werken. Andrea, in Italië toch echt een jongensnaam, zit zoals elke topatleet lekker in zijn vel en is een plezier om mee te werken. Liefhebbers kunnen nog een kijkje nemen op zijn website, berichtjes zijn er welkom: www.andreagiannini.com.

Jorn Huiskamp (21 jaar, blond) en Mathijs Mast (20) doen aan beachvolleybal, een heel andere sport als zaalvolleybal al was het alleen maar om de weersomstandigheden buiten en de zachte zandvloer. Je speelt het bovendien met 2 of 3 personen, per team. Een ander verschil dat door de zon veroorzaakt wordt is hier te zien.
Jorn en Mathijs zitten bij het nieuw opgerichte Apeldoorn Beach, en geven les aan iedereen die z'n beachvolleybalkwaliteiten wil verbeteren. Ze hebben er verstand van, ze deden al eens mee aan het Wereldkampioenschap, maar blijven gewone aardige en zeer sociale jongens die houden van hun sport.....

Binnenkort: Erik Nevland, scoort als geen ander voor FC Groningen.

23-05-2005
In de afgelopen jaren hebben talrijke handbalspelers voor mijn camera gestaan en sommigen spelen nog steeds, zoals Patrick Kersten voor Volendam, na avonturen in het buitenland, Martin de Hoop (afgebeeld liggend op een hunebed) speelt in het topteam van E&O (Emmen en Omgeving) en Michiel Lochtenberg is tegenwoordig voor hobby en beroep in Duitsland te vinden waar het handbal op hoog niveau staat.
De foto's zijn gemaakt toen ze begin twintig waren.

03-02-2005
Nogal wat wielrenners hebben de laatste tijd geposeerd, ze waren, net als ik, op het eiland Lanzarote aan het werk en in de stille momenten kon ik een aantal belangrijke renners voor de lens krijgen waaronder Thomas Dekker, 20 jaar, en zoals dat heet een groot talent maar hij is inmiddels veel meer dan dat want hij gaat dit jaar gewoon volwassen aan de Giro d'Italia deelnemen.

Altijd opgewekt en enorm nieuwsgierig naar bijvoorbeeld de verhalen van de ervaren Tristan Hoffman die in 2004 nog tweede werd in Parijs-Roubaix en precies weet wat ie doet. Ook wanneer je genieten moet en belangstelling toont voor anderen, geen fanatieke druktemaker maar een levensgenieter rond de sport.

Zo is het ook met Max van Heeswijk, tegenwoordig bij US-Postal, de oude ploeg van Lance Armstrong. Behalve wielrennen doet hij veel aan krachttraining gezien zijn gespierde uiterlijk.

Evenals Tristan nam Thijs Al ook deel aan de Olympische spelen van Athene, en wel op het onderdeel mountainbike. Deze jongen van 24 heeft enorm veel discipline en behoort bij de beste drie mountainbikers die Nederland heeft.

Bas Giling, 22, heeft iets mysterieus over zich, hij zegt geen woord teveel, maar op de weg een durfal, op wie je kunt rekenen. Een opvallende verschijning met een mooi profiel zoals op de foto's is te zien.

Marc de Maar poseerde in Nederland maar mag in dit rijtje niet ontbreken als voorbeeld van een nieuwe generatie wielrenners.Met Hasselt-Spa-Hasselt op z'n naam en winst op "Rundum den Henninger Turm" telt deze 20-jarige mee bij criteria. Het liefst rijdt hij in licht heuvelachtig terrein.

15-11-2004
Turner Yuri van Gelder, 21 jaar, laat meer zien dan alleen z'n spieren die hem laatst nog zilver opleverden op de Worldcup in Glasgow.Wie hem in actie wil zien kijkt even op de website van deze "Lord of the Rings"; www.yurivangelder.nl.

Schaatser Jarno Meijer, 26 jaar, laat zien waar zijn kracht vandaan komt die hem sneller over de finish moet brengen.

Frank Peeters, rechtenstudent en nog steeds de snelste hordenloper op de 400 meter strekt zijn benen in een uitgestrekt landschap.

14-10-2004
Volleybalinternational Wytze Kooistra meet 2.09 m van top tot teen en met 22 jaar staat hij bekend om zijn hoge sprong en blokkeervermogen en betrouwbaarheid.

Zwemmer Johan Kenhuis, 25, won al eens brons in Sydney en dit jaar zilver op de estafette. Hij staat vermeld in het kleine rijtje topspecialisten op de 100 m vrije slag. Een wereldtopper dus.

Kalender
Ter gelegenheid van de expositie is een (verjaardags-)kalender uitgebracht onder de titel "Sporthelden puur"
Deze kalender op A3 formaat is in zwart-wit uitgevoerd en bevat in totaal 26 foto's van bekende sporters uit Nederland.
Deze kalender is te bestellen door simpelweg € 19,50 over te maken op bankrekeningnummer: 55.43.25.527 t.n.v. Broeksma Fotografie Groningen.

De kalender wordt daarna zo spoedig mogelijk in een keurige koker bezorgd op het adres van uw bankopdracht.
Iedere kalender meer kost bij dezelfde bestelling € 15,00 extra.

Voor meer zie www.ewoudbroeksma.com bij kalender.

22-9-2004
Arnold Kruiswijk, linksbenige verdediger in de eredivisie voetbal, met de juiste mentaliteit, Bram Ronnes, beachvolleybalspeler met het klassieke uiterlijk en Marko Koers, hardloper en nog steeds recordhouder op bijvoorbeeld de 1000 meter, hier de laatste foto's van vlak na zijn zojuist beëindigde carriere.

7-7-2004
Tijs Creemers, badmintontopper, vechtend tegen windmolens.
Lid van het Nationale team van Nederland.
Robin Coppoolse, waterpoloër in z'n beste vorm.
Sam Oud, kano, voor het eerst op de Olympische Spelen, laat hier alvast zijn sterke schouders en armen zien.
Floris Braat, kano, ook een Olympische nieuwkomer met een indrukwekkend verleden.

22-3-2004
Schaatsen: Jan Bos (1998+2002), zilver 1000m in Nagano
Schaatsen: Erben Wennemars (1998), wereldkampioen sprint 2004
Schaatsen:
Sebastian Falk

11-3-2004
Boogschieten: Wietse van Alten, winnaar bronzen medaille Sydney 2000.
Volleybal: Bonne Veenstra, talent uit Drenthe

22-2-2004
Judo: Mark Huizinga, gouden medaille -90 kg Sydney 2000
Wielrennen: Theo Bos, wereldkampioen onder 23 op de baan, op weg naar Athene.


"Art in sport"

Een kalender met naakte olympiërs komt in juli 2004 beschikbaar en kan via de website eenvoudig worden besteld.
Details over hoe en wat volgen nog.

Een fototentoonstelling die de aanleiding vormt voor deze wel heel bijzondere kalender gaat lopen van 4 t/m 29 augustus in Fotogalerie Lichtzone te Groningen.


Fotoboek te koop:

Een fotoboek met foto's van sporters (naakt en niet-naakt) is verkrijgbaar op de volgende site:
http://www.ewoudbroeksma.com. Bekijk het eens.

Klik op "fotoboek" in de linkerkolom en volg de aanwijzigingen om het boek te bestellen. Het bevat alleen foto's van Nederlandse sportmannen en -vrouwen. Het fotoboek is ook direct te koop in:

Fotogalerie LICHTZONE,
adres: Oude Kijk in 't Jatstraat 36,
Groningen.

open:
wo-vr: 1200 - 1800 uur.
za-zo:1200 - 1700 uur.

Ook zijn daar foto's/kaarten e.d. in stock aanwezig.